Categorieën
huis en tuin Reparaties

reparatie garagedeur

De elektro-hydraulische motor voor de bediening van de garagedeur had steeds meer moeite om de deur volledig te openen. Met een beetje hulp lukte het wel. Niet zo gek overigens want de deur was al 20 jaar in gebruik

Het eerste dat opviel was dat de telescooparm aan één zijde zover versleten was dat de hefboom bijna door de geleider heen gesleten was. Eerste actie was om de geleider los te nemen en zo te monteren dat boven onder werd. Vaak de meest simpele oplossing, maar dit bracht niet het gewenste resultaat.

Andere oorzaken kunnen zijn dat de elektro-hydraulische motor een te laag oliepeil heeft of dat de condensator minder capaciteit heeft. Aanvullen van het oliepeil en vervangen van de condensator brachten niet het gewenste resultaat. De motor heeft niet voldoende kracht meer om de zware garagedeur open te krijgen; na 20 jaar heeft deze 40% aan kracht verloren. Tel daarbij op dat alle lagers meer weerstand hebben, zodat de motor het ook nog eens extra zwaar heeft. De motor vervangen door een nieuwe is ook niet iets om zomaar te doen: die kost een kleine duizend euro, exclusief montage.

Als laatste mogelijkheid voor een andere motor monteren is de sterk versleten hefboom gedemonteerd en door oplassen en op maat vijlen weer in de oude toestand gebracht. Hiermee, en met de juiste smering, is de motor net krachtig genoeg om de deur weer te openen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *